Showing posts with label Tata Crucibles. Show all posts
    Showing posts with label Tata Crucibles. Show all posts

    Monday, March 15, 2010

    Tata Crucible Quiz 2010 :: Campus Edition at Bhubaneswar

    The teams in the finals were that of-

    KIIT University, Bhubaneswar
    XIM, Bhubaneswar
    DRIEMS, Cuttack
    Utkal University, Bhubaneswar
    NIST, Berhampur
    Silicon Institue of Technology, Bhubaneswar
    Winners: DRIEMS
    Runners up: Utkal University


    Twenty Prelims Questions - 

    1)Which international food company in India uses the original Coat of Arms of its founding family asits company logo which consists of a bird feeding its children in a nest?

    Ans. Nestle


    2)Calvin Klein is owned by which international company?

    Ans. Van Heusen


    3)Identify her


    Ans. Kiran Mazumdar Shaw. India's richest woman and CEO of Biocon



    4)Which famous businessman has been ranked as the Businessman of the Century by Fortune magazine?

    Ans. Henry Ford


    5)Which is the only railway station to be named after a business group?

    Ans. Tatanagar


    6)Identify the company

    Ans. Puma



    7)The logo was designed by Carol Davison for a mere fees of
    $35.The logo is now the trademark of a very famous company.
    Name the company


    Ans. Nike




    8)Which city is known as the diamond capital of India?
     Ans. Surat


    9)Who is the author?


    Ans. Robin Sharma


    10)Which company’s campaign?

    Ans. Idea Cellular


    11) Which company makes these products?


    Ans. Marico


    12)Name the economic daily of The Hindustan Times.

    Ans. Mint



    13)Which company was known as Racal Telecom in 1984? (Clu: UK based company)

    Ans. Vodafone


    14)Who is she?

    Ans. Carol Bartz (CEO of Yahoo)

    15)In 1921 Howdy Chicago became the first to achieve this.It then after
    set a trend.What was the achievement??

    Ans. First movie to be screened in the flight

    16)Which brand?



    Ans. Nirma

    17)This very widely used gadget is manufactured by a canadian
    company Research in Motion

    Ans. Blackberry






    18)It was called ‘Pinwheel’ when it was introduced in Dec 1, 1977 and owned by QUBE channel. What’s this kids channel now known as?




    Ans. Nickelodeon


    19)Which is the largest prescribed drug in India which comes in flavours of mint, mix fruit and orange? (Clu: Choices given: Saradon, Digene, Hajmola)


    Ans. Digene






    20)Song from Kaminey played. Tell the producer/production house





    Ans. Ronnie Screwaala (UTV Motion Pictures)

    Friday, March 12, 2010

    Tata Crucible Campus 2010 Schedule








    Feb 20      - Nagpur
    Feb 21       - Indore
    For Indore rounds, click here
    Feb 24      - Coimbatore
    Feb 25      - Cochin
    Feb 27      - Panaji
    Mar 5        - Jaipur
    For Jaipur rounds, click here
    Mar 6        - Chandigarh
    For Chandigarh rounds, click here
    Mar 7        -Delhi
    For Delhi rounds, click here
    Mar 9        - Lucknow
    Mar 13      - Chennai
    For Chennai rounds, click here
    Mar 14      - Kolkata
    Mar 15      - Bhubaneswar
    For Bhubaneswar rounds, click here
    Mar 18      - Ahmedabad
    Mar 20      - Hyderabad
    Mar 21      - Bangalore
    Mar 23      - Ranchi
    For Ranchi rounds, click here
    Mar 25      - Guwahati
    Mar 27      - Mumbai
    For Mumbai rounds, click here and here
    Mar 28      -  Pune
    For Pune rounds, click here
    Mar 31      - Manipal
    For Manipal rounds, click here

    Tuesday, March 9, 2010

    Tata Crucible '10 Campus Format


    As usual Pick Brain has decided to make this revolve around 20-20 cricket.

    Progressive Increments (called overthrows) - where the value of a direct question is 6, if it passes to the next team the value becomes 7 and so on. The logic is if you can answer a question passed by 5 teams you deserve more than the base value of the answer.
    PowerPlay - which can be deployed by a team only on direct questions and it gives you the chance to do a super six (double your score) but with a negative if you are wrong.

    Tata Crucible Campus Quiz '10 Delhi - Prelims



    1. Which clothing company has Omini as their logo?
    Ans. Kappa
    2. Miramax films is the art house film division of which company?
    Ans. Walt Disney
    3. This person in many ways in news in India for the split in Family business. Name the Business Group?
    Ans. Bajaj
    4. Name Mira Nair’s Film Company for a 1989 movie?
    Ans. MiraBai Films
    5. World’s largest digital camera manufacturer?
    Ans. Nokia
    6. Id the publishing company

    Ans. Harper Collins
    7. Name the Indian hockey team sponsors?
    Ans. Sahara
    8. Which Insurance company has Rock of Gibraltar in their logo?
    Ans. Prudential
    9. ID Author
    Ans. Ayn Rand
    10. Ad for?
    Ans. Unicef
    11. Campaign for?
    Ans. PETA
    12. 14% alcohol by volume in samich lans(santa clause) is one of the strongest beers, originally brewed in zurich.Name the only country other than zurich which also claims the same?
    Ans. Austria
    13. Claudia Schiffer first jeans advertisement?
    Ans. Guess
    14. Id this American Billionaire.
    Ans. Carl Icahn
    15. Which Pharmaceuticals company's name in latin means "New Skills"
    Ans. Novartis
    16. Ad for?
    Ans. Boeing AD
    17. Neck and Tie is a retail store in Airports, Which company runs it?
    Ans. Raymonds
    18. Parent Company of Random House?
    Ans. Bertelsmann
    19. Bird in the Swarowski Logo?
    Ans. Swan
    20. Id the Produer of this movie? (Song from Bachna ae Haseeno)
    Ans. YRF

    Friday, September 25, 2009

    Tata Crucibles Corporate Edition - Pune 2009 - Main Round



    General Questions
    1)Donald T. "Don" Valentine is an influential venture capitalist who concentrates mainly on technology companies in the United States. He has been called the "grandfather of Silicon Valley venture capital". He founded which venture capital. This firm also provides venture capital to YouTube, Paypal, Google etc -------- Sequoia Capital
    2)Several presidential candidates used this during the elections this year, especially the Nader – Gozalves and the Obama – Biden group. It claimed to have increased its membership by 43% during that period. What???--------- Twitter
    3)According to an Atlanta Magazine article published in May 1963, Coca-Cola’s marketing department used its IBM 1401 computer to generate a list of over 250,000 four-letter words with one vowel, adding names suggested by the company's own staff. The list was stripped of any words deemed unpronounceable or too similar to existing trademarks. From a final list of about twenty names, X was chosen, influenced by the possible play on words. What is X? ---------- TaB

    Crossword
    1)BooProo, Spout, and other such chewing gums. Which company -------- Lotte
    2)Le Meridien was established in 1972 by X "to provide a home away from home for its customers." ------Air France
    3)It is now the largest e-marketplace for steel in the world, having sold over 4 million tonnes of steel for its clients and currently selling at an average rate of 150,000 tonnes per month. What? ---------Metal Junction
    Dry Round
    1)Former CEO – Douglas Baillie
    New CEO – Nitin Paranjpe
    Which company ----------- HUL

    2)How did Venture Bay Consultants come in the news recently? -------TechM’s arm which bought Satyam
    3)Connect - Ship, Homelites, Tekka, Horsehead, Three Mangoes, Cheeta Fight, -------WIMCO match boxes
    4)It is wordplay based on grassroots democracy efforts – truly spontaneous undertakings largely sustained by private persons – as opposed to politicians, governments, corporations, or public relations firms. What? ------------- Astroturf
    5)It was designed by Charles Sykes and carries with it a story about a secret passion between John Walter Edward Douglas-Scott-Montagu and his secret love for Lady Eleanor. This resulted in the emblem. What?------Rolls Royce Spirit of Ecstacy

    Visuals
    1)Identify the ad


    Exide Battery

    2)Identify him


    Harsh Goenka

    3)Who is she?

    Christie Heffner (Hugh’s daughter, Playboy CEO)


    4)Worldwide merchandise which is ‘outside the world’. Who is this for?

    Prisoners


    5)What is this car’s claim to fame?


    Peugot Eclipse. World’s first hard top. When the top went up and down, it resembled an eclipse. Hence the name.

    6)Who is she?



    Milan Vohra. Mills & Boons first Indian writer


    7)Identify him

    Jagdish Bhagwati - Indian Economist

    World of TATA
    Questions on TATA Tele trans India, TATA Tea, and TIS

    Different Gears (4questions common to the 6 teams on stage)
    1)Connect – Nike, AIG, Budweiser, Hublot Geneve, Betfred (all visual) ------ Man U
    2)Connect Phillips, Reebok, Kingston , JJB, Emirates (Ad) ---------- Stadium names
    3)Connect K3G ( background music---Karan Johar is what they were looking for), Prachi Desai, Lalit Modi, Pathans --------------all endorse Tata indicom

    Final Round - Cruise Control (3 questions, 60 seconds, 3 clues per q. If able to answer in 1st clue – 15pts / -10, 2nd clue 10 pts / -10 and 3rd clue 5pts /-10…all 3 qs common to all teams)
    Q1
    Clue1—JL Baird TV Demo done here
    Clue2 – The customer is always right
    Clue3 – Flagship store in London is 2nd biggest in UK after Harrods.
    Ans – Selfridge’s Dept store
    Q2
    Clue1 – Its origins go back to 1863, when a group of New York City businessmen raised $100,000 to found the National Union Life and Limb Insurance Company.
    Clue2- It lent money to build the Rockefeller and the Empire State Building
    Ans – MetLife
    Q3
    Clue1 - It was founded by Zavary and his brother in 1966. They sold horses to raise the initial $12,000 needed to start the company. Using the money and a 12-acre (49,000 m2) lot used to bury horses, the brothers founded the company
    Clue2 - Because they had no science background, they hired 10 doctors and scientists from the Haffkine Institute of India. After a number of legal hurdles, the company finally received permission to produce vaccines. Sales finally began picking up when the company won contracts to supply state governments and hospitals.
    Ans – Serum Institute of India. The other brother being Cyrus Poonawalla